ΚλιματισμόςΜύθοι και Αλήθειες για το ΚλιματιστικόΑξίζει τελικά η Θέρμανση με κλιματιστικό;

Θέρμανση με κλιματιστικό: το αιώνιο ερώτημα που βασανίζει πολλούς από εμάς κάθε χειμώνα. Σε ό,τι αφορά τον κλιματισμό, η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό είναι η κατανάλωση κλιματιστικού. Ειδικά τον χειμώνα, που η ανάγκη για θέρμανση είναι αυξημένη, μας απασχολεί και το δίλημμα της επιλογής του καταλληλότερου και οικονομικότερου μέσου θέρμανσης.

Ο μοντέρνος κλιματισμός, το καθιερωμένο καλοριφέρ ή το παραδοσιακό τζάκι; Με τι θα ζεσταθείτε περισσότερο και πώς δε θα αδειάσει η τσέπη σας; Για εσάς που αγωνιάτε με την κατανάλωση κλιματιστικού και σας πιάνει πανικός πριν ανοίξετε τον λογαριασμό του ρεύματος, είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στις απορίες σας.

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε για ποιους λόγους η θέρμανση με κλιματιστικό μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια λύση και μετά το καλοκαίρι!

1. Η θέρμανση με κλιματιστικό προσφέρει υψηλή απόδοση!

Σε αντίθεση με άλλα μέσα θέρμανσης, η θέρμανση με κλιματιστικό δεν παράγει θερμότητα, αλλά λειτουργεί αντλώντας την από το εξωτερικό περιβάλλον. Εφόσον δεν απαιτεί επιπλέον ενέργεια για να θερμανθεί, η κατανάλωση κλιματιστικού μειώνεται στο ελάχιστο, μετατρέποντάς το στο αποδοτικότερο μέσο θέρμανσης. Συγκεκριμένα, η θερμική απόδοση που προσφέρει ο κλιματισμός είναι 3 εώς 4 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες συσκευές!

Επιπλέον αξιωποιώντας την θέρμανση με κλιματιστικό, δε συναντάμε τις θερμικές απώλειες που βλέπουμε στο πετρέλαιο εξαιτίας κακής συντήρησης καυστήρα, χαμηλής ποιότητας καυσίμου ή παλιών σωληνώσεων. Αυτό σημαίνει εμμέσως και μείωση στα έξοδά μας!

2. Αγαπάτε το περιβάλλον; Επιλέξτε το κλιματιστικό σας και τον χειμώνα!

Η θέρμανση με κλιματιστικό δεν κρύβει εκπλήξεις σε αντίθεση με την κατανάλωση πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Η τιμή του ρεύματος διατηρείται σε σχετικά σταθερές τιμές σε αντίθεση με τις τιμές των προϊόντων πετρελαίου, που έχουν την τάση να αυξάνονται ραγδαία κατά τη διάρκεια του έτους.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πώς τα Inverter Κλιματιστικά είναι φίλοι! Τα συγκεκριμένα κλιματιστικά λειτουργούν σε πλήρη ισχύ μέχρι να φτάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία κι έπειτα συνεχίζουν με χαμηλότερη ένταση για τη συντήρησή της. Εν ολίγοις, η λειτουργία τους συνδέεται άμεσα με τις θερμικές ανάγκες του χώρου. Έτσι, καταφέρνουν να διατηρούν ένα σταθερό περιβάλλον με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.

3. Αυτονομία χρήσης

Αν κι εσείς αγχώνεστε όταν ο διαχειριστής σας χτυπάει την πόρτα για τα κοινόχρηστα, μήπως να σκεφτείτε το κλιματιστικό για τη θέρμανσή σας αυτόν τον χειμώνα; Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που προσφέρει η θέρμανση με κλιματιστικό είναι η αυτονομία του σε σχέση με άλλα μέσα θέρμανσης, όπως το καλοριφέρ. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε την ανεξαρτησία σας από την υπόλοιπη πολυκατοικία και όχι μόνο!

Ακόμα και μέσα στο σπίτι, το κάθε δωμάτιο έχει την αυτονομία του, περιορίζοντας την κατανάλωση κλιματιστικού στα δωμάτια που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να περιορίσετε το κόστος και να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήμα!

4. Η θέρμανση με κλιματιστικό προσφέρει υγιεινή ατμόσφαιρα!

Τα σύγχρονα κλιματιστικά είναι εφοδιασμένα με ιονιστές και ειδικά φίλτρα (π.χ. φίλτρα HEPA) τα οποία καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από μικροοργανισμούς, σκόνη και αλλεργιογόνους παράγοντες. Με αυτόν τον τρόπο ο κλιματισμός δημιουργεί ένα υγιεινό περιβάλλον καθώς πέρα από τη ζεστή ατμόσφαιρα, προσφέρει και καλύτερη ποιότητα αέρα, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Ολοκληρωμένες λύσεις κλιματισμού από την Βατής Τεχνική

Παραπάνω είδαμε τους λόγους για τους οποίους η θέρμανση με μπορεί να αποτελέσει μια καλή και οικονομική λύση για να ζεσταθείτε τον χειμώνα. Εφόσον όμως το χρησιμοποιείτε κάθε εποχή, έχετε έναν λόγο παραπάνω για να φροντίζετε για την τακτική συντήρηση του κλιματιστικού σας.

Στην Βατής Τεχνική προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις κλιματισμού για επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους. Καλέστε μας για να περιγράψετε την ανάγκη σας και το έμπειρο τεχνικό προσωπικό μας θα εφαρμόσει την πλέον κατάλληλη λύση στον χώρο σας!

error: Content is protected!