Συντήρηση Κλιματιστικού

Η ομάδα της Βατής Τεχνικής αναλαμβάνει τη συντήρηση κλιματιστικού μηχανήματος ή εγκατάστασης κλιματισμού, προλαμβάνοντας πιθανές μελλοντικές βλάβες και μειώνοντας τη δαπάνη ενέργειας – ηλεκτρικού ρεύματος.

Γιατί να κάνετε Συντήρηση Κλιματιστικού;

Ειδικευμένο προσωπικό
Η συντήρηση κλιματιστικών μηχανημάτων από το ειδικευμένο προσωπικό της Βατής Τεχνικής εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού.
Εμπειρία
Η μεγάλη εμπειρία μας στην συντήρηση κλιματιστικού, μας δίνει τη δυνατότητα να καλύπτουμε όλο το εύρος εγκαταστάσεων, από μεγάλα κτίρια, γραφεία εταιρειών, εργοστάσια, καταστήματα έως μικρά γραφεία και μεμονωμένα μηχανήματα σε οικίες.
Ταχύτατη εξυπηρέτηση
Η Βατής Τεχνική παρέχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά σας 7 ημέρες την εβδομάδα 24 ώρες το 24ωρο.

Μας ρωτήσατε για την συντήρηση κλιματιστικού

1
Πόσο συχνά πρέπει να συντηρούνται οι συσκευές κλιματισμού;

Η απάντηση αυτή διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Πιο συγκεκριμένα οι παράγοντες που διαφοροποιούν τον χρόνο συντήρησης είναι η χρήση καθώς και η ηλικία κάθε μηχανήματος. Συνίσταται η συντήρηση των κλιματιστικών συσκευών 1 με 2 φορές το χρόνο.

2
Γιατί είναι χρήσιμη η συντήρηση κλιματιστικού;

Η τακτική συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού συνήθως μας επιβαρύνει με μία ελάχιστη δαπάνη και μπορεί να αποτρέψει πιθανά μεγάλα κόστη, ταλαιπωρία σε περιόδους που η λειτουργία του κλιματισμού είναι αναγκαία, μέχρι και πιθανά προβλήματα υγείας. Με την τακτική προληπτική συντήρηση των μηχανημάτων από ειδικευμένο προσωπικό εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους.

  • Υγιεινή ατμόσφαιρα:

Η σωστή συντήρηση του κλιματισμού αποτρέπει τη συσσώρευση βλαβερών μικροοργανισμών που μπορεί να είναι επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

  • Προστασία περιβάλλοντος:

 Κάνοντας τακτικές συντηρήσεις στην κλιματιστική σας συσκευή μπορείτε να επιτύχετε οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος αλλά και μείωση της ηχορύπανσης που προκαλείται από την κακή λειτουργία του.

  • Μέγιστη απόδοση:

Χάρη στο συχνό καθαρισμό, αποβάλλεται η σκόνη και οι διάφορες επικαθίσεις, συμβάλλοντας στη σταθερή διατήρηση της απόδοσής του.

  • Αύξηση διάρκειας ζωής:

Μη παραμελώντας την τακτική συντήρηση, διατηρείτε τη συσκευή σας σαν καινούργια.

  • Εξοικονόμηση χρημάτων:

Συντηρώντας τακτικά το κλιματιστικό σας μηχάνημα, εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα από πιθανές ζημιές που μπορεί να εμφανίσει.

3
Πότε πρέπει να κάνω συντήρηση στο κλιματιστικό μου;

Πριν από την έναρξη της θερινής ή χειμερινής περιόδου η συντήρηση του κλιματιστικού σας από ειδικευμένους τεχνικούς θα σας αποτρέψει από πιθανές δαπανηρές επισκευές, ενώ θα σας εξασφαλίσει ασφαλείς & αποδοτικές συνθήκες κλιματισμού. Τα μεγαλύτερα συστήματα κλιματισμού (πχ κεντρικές εγκαταστάσεις ) είναι αναγκαίο να συντηρούνται πιο  τακτικά.

4
Πως θα καταλάβω ότι η κλιματιστική μου συσκευή χρειάζεται συντήρηση;

Μερικές ενδείξεις ότι η συσκευή σας χρειάζεται συντήρηση είναι:

  • Μειωμένη απόδοση ψύξης ή θέρμανσης
  • Θόρυβος
  • Άσχημη μυρωδιά
  • Βαριά ατμόσφαιρα
  • Αύξηση στο λογαριασμό του ρεύματος
5
Πως γίνεται η συντήρηση κλιματιστικού;

Η επιχείρησή μας προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων συντήρησης, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Προγραμματισμένες επισκέψεις: 
Υπογεγραμμένες συμφωνίες που καλύπτουν προγραμματισμένες επισκέψεις τεχνικών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ο τεχνικός μας επισκέπτεται και συντηρεί το σύστημα κλιματισμού  σας, φροντίζοντας να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους ασφάλειας.

6
Η εγκατάσταση κλιματισμού μου έχει την εγγύηση που μου παρέχει ο κατασκευαστής. Γιατί χρειάζομαι συμβόλαιο συντήρησης;

Το VRV(variablerefrigerantvolume) είναι ένα σύστημα που ο αρχικός του σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από τον κατασκευαστή DAIKIN, η οποία και κατοχύρωσε το συγκεκριμένο όρο. Έτσι οι άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τον όρο VRF(variablerefrigerantflow), ενώ η λειτουργία και για τα δύο συστήματα είναι η ίδια.

7
Έχω χάσει τις οδηγίες χρήσης του κλιματιστικού μου. Μπορώ να αποκτήσω αντίγραφο?

*Ισχύει μόνο για τα κλιματιστικά Carrier& Toshiba(συντήρησεις)

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα φροντίσουμε είτε να σας αποστείλουμε το αντίγραφο που χρειάζεστε είτε θα σας καθοδηγήσουμε που θα το βρείτε.

8
Δεν ξεκινά το μηχάνημα, δεν ανάβει κανένα ενδεικτικό λαμπάκι, δε δέχεται εντολές από το χειριστήριο

Ελέγξτε αν χρειάζονται αλλαγή οι μπαταρίες του χειριστηρίου. Ελέγξτε αν είναι στην πρίζα / αν η ασφάλεια είναι σηκωμένη / αν άλλη ηλ. συσκευή δουλεύει σε αυτή την πρίζα. Αν ναι απαιτείται έλεγχος από τεχνικό.

Λύσεις σε κοινά προβλήματα

1
Δεν ξεκινά το μηχάνημα, αναβοσβήνει κάποιο ή κάποια λαμπάκια, δε δέχεται εντολές

Είναι ένδειξη προβλήματος, θα χρειασθεί έλεγχος από τεχνικό για διάγνωση. (Να βγει από την τροφοδοσία – εάν είναι εφικτό – έως την επίσκεψη του τεχνικού)

2
Δεν ξεκινά, ρίχνει την ασφάλεια ή το ρελέ διαρροής

Είναι ένδειξη προβλήματος, θα χρειασθεί έλεγχος από τεχνικό για διάγνωση. (Να βγει από την τροφοδοσία – εάν είναι εφικτό – έως την επίσκεψη του τεχνικού)

3
Δεν αποδίδει η μονάδα στη θέρμανση

Ελέγξτε εάν είναι επιλεγμένη η λειτουργία θέρμανσης και θερμοκρασίας σωστά στο χειριστήριο (σύμβολο λειτουργίας «ήλιος» και θερμοκρασία πάνω από 23οC)

4
Δεν αποδίδει η μονάδα στη θέρμανση – μηχάνημα σταθερών στροφών (Fix Speed). Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από 8οC
Είναι φυσιολογικό γιατί τα συμβατικά μηχανήματα κάτω από τους 8oC, χάνουν μέρος της απόδοσής τους έως και 50%
5
Δεν αποδίδει η μονάδα στην ψύξη
Ελέγξτε εάν είναι επιλεγμένη η λειτουργία ψύξης και θερμοκρασίας σωστά στο χειριστήριο (σύμβολο λειτουργίας «χιονάκι» και θερμοκρασία κάτω από 23οC)
6
Το χειμώνα η εξωτερική μονάδα βγάζει νερό
Είναι φυσιολογικό, είναι συμπυκνώματα, ο εγκαταστάτης μπορεί να έχει τοποθετήσει σωλήνα ή όχι, για την οδήγησή τους.
7
Το χειμώνα η εξωτερική μονάδα βγάζει ατμό / καπνό
Είναι φυσιολογικό το μηχάνημα κάνει απόψυξη.
8
Το χειμώνα δεν τρέχει νερό από το σωλήνα αποχέτευσης

Είναι φυσιολογικό. Συμβαίνει μόνο στη λειτουργία της ψύξης .

9
Το καλοκαίρι τρέχει νερό στον εσωτερικό χώρο

Είναι ένδειξη προβλήματος. Το μηχάνημα χρειάζεται έλεγχο – συντήρηση (να βγει από την τροφοδοσία έως την επίσκεψη του τεχνικού)

10
Το καλοκαίρι δεν τρέχει νερό από το σωλήνα αποχέτευσης

Απαιτείται η επίσκεψη τεχνικού

11
Το καλοκαίρι οι βάνες της εξωτερικής μονάδας είναι υγρές

Είναι φυσιολογικό.

12
Το κλιματιστικό βγάζει άσχημη μυρωδιά

Χρειάζεται συντήρηση. Η μυρωδιά οφείλεται σε ανάπτυξη μικροοργανισμών λόγω ακάθαρτων επιφανειών. Αυτό αποφεύγεται με συχνή συντήρηση. (Δεν απαιτείται για μηχανήματα κάτω των δύο ετών).