Συντήρηση Κλιματιστικού

Συντήρηση κλιματιστικού από εξειδικευμένους τεχνικούς!

Η ομάδα της Βατής Τεχνικής αναλαμβάνει την απαραίτητη συντήρηση κλιματιστικού, προλαμβάνοντας πιθανές μελλοντικές βλάβες και συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης!

Συντήρηση Κλιματιστικού

Συντήρηση κλιματιστικού από εξειδικευμένους τεχνικούς!

Η ομάδα της Βατής Τεχνικής αναλαμβάνει την απαραίτητη συντήρηση κλιματιστικού, προλαμβάνοντας πιθανές μελλοντικές βλάβες και συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης!

Ποιες ενέργειες περιλαμβάνει η συντήρηση κλιματιστικού;

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της Βατής Τεχνικής θα σας εξασφαλίσουν μια σωστή και ολοκληρωμένη συντήρηση κλιματιστικού που περιλαμβάνει:

Γενικό έλεγχο λειτουργίας του κλιματιστικού μηχανήματος (επαγγελματικού ή οικιακού)
Έλεγχο πιέσεων και σύσφιξη καλωδιώσεων
Καθαρισμό φίλτρων αέρα εσωτερικής μονάδας
Καθαρισμό στοιχείων εξωτερικής μονάδας με ισχυρό καθαριστικό υγρό
Έλεγχο θερμοκρασίας περιβάλλοντος κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού
Ανίχνευση διαρροών ψυκτικού υγρού και συμπλήρωση εάν απαιτείται
Καθαρισμό περσίδων του air condition
Καθαρισμό ανεμιστήρων και έλεγχο εδράνων
Έλεγχο απόδοσης ανεμιστήρα εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας
Έλεγχο θερμοκρασίας εξόδου
Καθαρισμό στοιχείων εσωτερικής μονάδας με ειδικό καθαριστικό υγρό

Η τακτική συντήρηση κλιματιστικού είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. Με μια επαγγελματική συντήρηση από εξειδικευμένους τεχνικούς ετησίως θα διατηρήσετε το κλιματιστικό σαν καινούριο για πολλά χρόνια!

Επιπλέον εργασίες κατά τη συντήρηση Air Condition

 • Καθάρισμα αποχετεύσεων συμπυκνωμάτων
 • Προσεκτικός έλεγχος των προστατευτικών διακοπτών συμπιεστή
 • Σύσφιξη παροχικών καλωδίων & καλωδίων εντολών στις συνδέσεις τους με τα μηχανήματα
 • Συμπλήρωση ψυκτικού υγρού
 • Αμπερομέτρηση ρεύματος λειτουργίας
 • Έλεγχος ασφάλειας κλιματιστικής μονάδας
 • Μετά την ολοκλήρωση στη συντήρηση κλιματιστικού μπορούμε να προχωρήσουμε στην έκδοση του ειδικού δελτίου συντήρησης για να γνωρίζετε τις εργασίες που έλαβαν χώρα.

*Οι ενέργειες αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στο βασικό πακέτο υπηρεσιών συντήρησης κλιματιστικού.

Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση κλιματιστικού;

Η συντήρηση Air Condition είναι μια απαραίτητη διαδικασία που προσφέρει:

Επιπλέον εργασίες κατά τη συντήρηση air condition

Τι καθαριστικά χρησιμοποιούν οι τεχνικοί σας;

Στην Βατής Τεχνική δίνουμε βάση στην ποιότητα των υπηρεσιών και των υλικών που χρησιμοποιούμε. Κατά την συντήρηση κλιματιστικού οι Τεχνικοί μας προσφέρουν τα καταλληλότερα καθαριστικά σε υγρή μορφή ή σε μορφή σπρέι. Χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά καθαριστικά, ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον απολυμαίνουν πλήρως από βακτήρια και μικροοργανισμούς.

Δείτε τα επαγγελματικά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε, εδώ!

Γιατί να επιλέξετε την Βατής Τεχνική για τη συντήρηση κλιματιστικού;

Η Βατής Τεχνική με εμπειρία 68 χρόνων στη συντήρηση κλιματιστικών, σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις γύρω από τον κλιματισμό επαγγελματικών ή οικιακών χώρων.

Εξειδικευμένο προσωπικό

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας αποτελείται από μια ομάδα Τεχνικών υψηλής εξειδίκευσης που διαθέτουν εκτεταμένη γνώση και ειδίκευση στον τομέα του κλιματισμού. Έτσι εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του κλιματιστικού σας.

Άμεση Προσωποποιημένη Εξυπηρέτηση

 Το κέντρο διαχείρισης αιτημάτων μας, παρέχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά σας. Διατηρώντας το ιστορικό των πελατών μας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε άμεση επίλυση ζητημάτων ακόμη και τηλεφωνικά!

Πολυετής εμπειρία

Η μεγάλη εμπειρία μας στην συντήρηση κλιματιστικών, μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους. Στην Βατής Τεχνική καλύπτουμε όλο το εύρος εγκαταστάσεων, από μεγάλα κτίρια, γραφεία εταιρειών, εργοστάσια, καταστήματα έως μικρά γραφεία και μεμονωμένα μηχανήματα σε οικίες.

Εγγυημένο Αποτέλεσμα

Έχοντας ευχαριστημένους πελάτες σε ολόκληρη τη χώρα εγγυούμαστε για την ποιότητα των υπηρεσιών μας και το εγγυημένο αποτέλεσμα σε κάθε συντήρηση κλιματιστικού! Δείτε τα έργα μας!

Εξειδικευμένο προσωπικό

Η συντήρηση κλιματιστικού επαγγελματικής ή οικιακής χρήσης, από τους ειδικευμένους ψυκτικούς της Βατής Τεχνικής εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού σας.

Άμεση Προσωποποιημένη Εξυπηρέτηση

 Διατηρώντας το ιστορικό των πελατών μας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη σε προβλήματα ακόμη και τηλεφωνικά!

Πολυετής εμπειρία

Η μεγάλη εμπειρία μας στην συντήρηση κλιματιστικών, μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους. Στην Βατής Τεχνική καλύπτουμε όλο το εύρος εγκαταστάσεων, από μεγάλα κτίρια, γραφεία εταιρειών, εργοστάσια, καταστήματα έως μικρά γραφεία και μεμονωμένα μηχανήματα σε οικίες.

Εγγυημένο Αποτέλεσμα

Έχοντας ευχαριστημένους πελάτες σε ολόκληρη τη χώρα εγγυούμαστε για την ποιότητα των υπηρεσιών μας και το εγγυημένο αποτέλεσμα σε κάθε συντήρηση κλιματιστικού! Δείτε τα έργα μας!

Φόρμα επικοινωνίας

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τα ανταλλακτικά και αναλώσιμα υλικά μας; Επικοινωνήστε μαζί μας!

  Συμφωνώ με τουςόρους χρήσης

  Mας ρωτήσατε για την συντήρηση κλιματιστικού!

  1
  Κάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση κλιματιστικού;

  Η συχνότητα για συντήρηση κλιματιστικού είναι πολυπαραγοντική και εξαρτάται από το μέγεθος, τα BTU και την χρήση του μηχανήματος. Κατά μέσο όρο, η συντήρηση κλιματιστικού πρέπει να πραγματοποιείται 1 – 2 φορές ετησίως. Οι καταλληλότεροι περίοδοι είναι η έναρξη του χειμώνα και του καλοκαιριού, ώστε να είναι αποδοτικότερο στην θέρμανση και την ψύξη του χώρου αντίστοιχα.

  2
  Πώς να καταλάβω ότι χρειάζομαι service air condition;

  Τα κυριότερα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει το κλιματιστικό σας και να χτυπήσει το καμπανάκι για τη συντήρηση, είναι:

  • Αδυναμία παραγωγής κρύου αέρα

  Σε περίπτωση χαμηλής κατανάλωσης ψυκτικού υγρού ή διαρροής ή στην περίπτωση ενός βουλωμένου φίλτρου, μπορεί να παρατηρήσετε πως το air condition δεν βγάζει κρύο αέρα.

  • Θόρυβος κατά τη λειτουργία

  Η συχνή χρήση του κλιματιστικού οδηγεί στη συσσώρευση σκόνης και σωματιδίων που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα στα πηνία της εξωτερικής μονάδας, αλλά και στην εσωτερική μονάδα.

  • Αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος

  Η έλλειψη σωστής λίπανσης στα κινούμενα μέρη του κλιματιστικού οδηγεί σε υπερβολική τριβή, με αποτέλεσμα οι κινητήρες και οι ανεμιστήρες να εργάζονται περισσότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, αυξάνεται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, οπότε είναι αναγκαίος ο προγραμματισμός για μια συντήρηση κλιματιστικού.

  • Δυσοσμία κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού

  Η έλλειψη τακτικής συντήρησης οδηγεί στη συσσώρευση σκόνης, ρύπων και μικροοργανισμών στα φίλτρα του κλιματιστικού σας. Έτσι, δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές που διαχέονται στον χώρο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του air condition.

  • Αλλεργίες και ιώσεις

  Η ανάπτυξη μικροβίων και μικροοργανισμών στο κλιματιστικό, ειδικά όταν δε συντηρείται τακτικά, μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση ασθενειών. Επιπλέον την άνοιξη, με τη συσσώρευση αλλεργιογόνων από την ατμόσφαιρα, όπως η γύρη, μπορούν να εμφανιστούν και συμπτώματα εποχιακών αλλεργιών.

  • Διαρροές στην εσωτερική μονάδα

  Αν στάζει η εξωτερική μονάδα, πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία! Αν όμως στάζει η εσωτερική μονάδα, αποτελεί ένδειξη πως χρειάζεται ένα service air condition. Πιθανές αιτίες του προβλήματος μπορεί να είναι:

  • Ακάθαρτα φίλτρα
  • Βουλωμένος σωλήνας αποχέτευσης
  • Κακή εγκατάσταση κλιματιστικού
  3
  Το κλιματιστικό δεν ζεσταίνει επαρκώς το χώρο.

  Αρχικά ελέγξτε εάν είναι επιλεγμένη η λειτουργία θέρμανσης και θερμοκρασίας σωστά στο χειριστήριο (σύμβολο λειτουργίας «ήλιος» και θερμοκρασία πάνω από 23°C). Σε περίπτωση που αυτό ισχύει καλό θα ήταν να προγραμματίσετε μια επαγγελματική συντήρηση κλιματιστικού από έναν εξειδικευμένο ψυκτικό. 

  4
  Η εξωτερική μονάδα βγάζει καπνό κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα. Τι να κάνω;

  Μην ανησυχείτε! Η κατάσταση αυτή είναι φυσιολογική καθώς το μηχάνημα κάνει απόψυξη.

  5
  Το καλοκαίρι δεν τρέχει νερό από το σωλήνα αποχέτευσης. Υπάρχει πρόβλημα;

  Ναι. Καλό θα ήταν να προγραμματίσετε μια επίσκεψη τεχνικού. 

  6
  Πρέπει να αλλάξω φίλτρα αέρος;

  Όπως αναφέραμε και παραπάνω τα φίλτρα του air condition αποτελούν σημαντικότατη εστία μολύνσεων του χώρου. Για την σωστή και ασφαλή λειτουργία του κλιματιστικού σας καλό θα ήταν να καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα κατά την περίοδο λειτουργίας. Σε περίπτωση που τα φίλτρα είναι φθαρμένα καλό θα είναι να τα αντικαθιστάτε. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργία του. Ο έλεγχος των φίλτρων πραγματοποιείται κατά τη συντήρηση κλιματιστικού. 

  7
  Το κλιματιστικό λειτουργεί συνέχεια. Υπάρχει πρόβλημα;

  Σε κανονικές συνθήκες τα κλιματιστικά διακόπτουν προσωρινά τη λειτουργία τους όταν η θερμοκρασία δωματίου φτάσει στην θερμοκρασία που αναγράφει το τηλεχειριστήριο. Μόλις αυτό αλλάξει, το κλιματιστικό λειτουργεί εκ νέου. Σε περίπτωση που αυτό συμβαίνει συχνά, καλό θα ήταν να προγραμματίσετε μια συντήρηση κλιματιστικού. 

  8
  Πόσο κοστίζει η συντήρηση κλιματιστικού;

  Η τιμή για την συντήρηση κλιματιστικού διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση και εξαρτάται από την κατάσταση και τον τύπο του κλιματιστικού. Για να μάθετε την ακριβή τιμή για την συντήρηση Air Condition επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο ή συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος. 

  9
  Μπορώ να κάνω συντήρηση κλιματιστικού μόνος μου;

  Σίγουρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε μερικές ενέργειες που θα βελτιώσουν την απόδοση του κλιματιστικού σας όπως: 

  • Να καθαρίσετε τα φίλτρα του 
  • Να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την εξωτερική και εξωτερική μονάδα με ειδικό απολυμαντικό καθαριστικό 
  • Να καθαρίζετε τακτικά την εξωτερική μονάδα 

  Παρόλα αυτά, η συντήρηση κλιματιστικού απαιτεί την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων. Συνδυάζοντας λοιπόν τα παραπάνω με μια επαγγελματική συντήρηση κλιματιστικού, μια φορά το χρόνο, θα διατηρήσετε το κλιματιστικό σας σαν καινούριο για πολύ καιρό! 

  10
  Έχω χάσει τις οδηγίες χρήσης του κλιματιστικού μου. Μπορώ να αποκτήσω αντίγραφο;

  Σε περίπτωση που έχετε κλιματιστικό Carrier ή Toshiba, επικοινωνήστε μαζί μας και θα φροντίσουμε είτε να σας αποστείλουμε το αντίγραφο που χρειάζεστε είτε θα σας καθοδηγήσουμε που θα το βρείτε. 

  Δείτε όλες τις υπηρεσίες μας

  error: Content is protected!