Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Η Βατής Τεχνική, χάρη στην εξειδικευμένη ομάδα μηχανολόγων, αναλαμβάνει την μελέτη και εγκατάσταση κλιματιστικού, κάθε τύπου, από απλές οικιακές μονάδες έως σύνθετες εγκαταστάσεις μεγάλων κτηρίων (Αντλίες Θερμότητας, Συστήματα VRF, Ψύκτες κλπ).
Τόσο η επιλογή, όσο και προμήθεια εξοπλισμού γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου καθώς και με την πιο πρόσφατη τεχνολογία, για την μέγιστη απόδοση και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Η Βατής Τεχνική, χάρη στην εξειδικευμένη ομάδα μηχανολόγων, αναλαμβάνει την μελέτη και εγκατάσταση κλιματιστικού, κάθε τύπου, από απλές οικιακές μονάδες έως σύνθετες εγκαταστάσεις μεγάλων κτηρίων (Αντλίες Θερμότητας, Συστήματα VRF, Ψύκτες κλπ).
Τόσο η επιλογή, όσο και προμήθεια εξοπλισμού γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου καθώς και με την πιο πρόσφατη τεχνολογία, για την μέγιστη απόδοση και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Επισκευές και εγκαταστάσεις όλων των συστημάτων βιομηχανικής ψύξης.

Σωστή μελέτη
Πρώτο βήμα για την σωστή λειτουργία ενός συστήματος κλιματισμού είναι ο άρτιος σχεδιασμός αυτού. Σε αυτό το κομμάτι συμβάλλουν οι μηχανολόγοι μας, επιλέγοντας τα κατάλληλα μηχανήματα και παρελκόμενα για την βέλτιστη και οικονομικότερη λειτουργία των συστημάτων.
Σωστή εγκατάσταση
Η σωστή εγκατάσταση είναι απαραίτητη για την αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Αυτή επιτυγχάνεται χάρη στους καταρτισμένους μας τεχνικούς, οι οποίοι φροντίζουν να εξελίσσονται διαρκώς μέσω σεμιναρίων ως προς τις νέες τεχνολογίες.
Εγκαθιστούμε συστήματα Carrier & Toshiba παρέχοντας, εκτός της εργοστασιακής εγγύησης, επιπλέον ένα έτος εγγύηση καλής λειτουργίας.

Μας ρωτήσατε για την μελέτη και εγκατάσταση κλιματιστικού

1
Ποια διαδικασία ακολουθείτε για την μελέτη και την εγκατάσταση ενός συστήματος κλιματισμού;

Οι έμπειροι μηχανολόγοι της Βατής Τεχνικής επισκέπτονται τον χώρο σας και συζητούν μαζί σας τις ανάγκες σας. Μετά την μελέτη των σχεδίων, επιλέγουμε και προτείνουμε την καλύτερη λύση κλιματισμού για τον χώρου σας. 

Επιπλέον: 

 • Επιλέγουμε το σωστό σύστημα κλιματισμού για το χώρο σας 
 • Διασφαλίζουμε τη σωστή διανομή του κλιματιζόμενου αέρα 
 • Επιλέγουμε τα κατάλληλα για την εκάστοτε περίπτωση μηχανήματα  
 • Εγκαθιστούμε με το βέλτιστο τρόπο τα μηχανήματα κλιματισμού βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή 
2
Τι εξασφαλίζεται με την σωστή μελέτη και εγκατάσταση κλιματιστικού;

Μια σωστή μελέτη και εγκατάσταση κλιματισμού συμβάλλει στην βέλτιστη απόδοση ψύξης – θέρμανσης είτε στον εργασιακό είτε στον οικιακό σας χώρο. Ακόμα προσφέρει: 

 • Τις καλύτερες συνθήκες θέρμανσης και ψύξης 
 • Εξοικονόμηση ενέργειας προστατεύοντας το περιβάλλον  
 • Αυτονομία ανά ιδιοκτησία ή ανά χώρο με αντίστοιχη περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους 
 • Σωστή και ομαλή λειτουργία 
 • Αισθητική που ταιριάζει στον χώρο σας 
 • Ευκολία στη χρήση και συντήρηση  
3
Τι είναι το VRVή VRF;

Το VRV(variablerefrigerantvolume) είναι ένα σύστημα που κατοχύρωσε το συγκεκριμένο όρο. Έτσι οι άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τον όρο VRF(variablerefrigerantflow), ενώ η λειτουργία και για τα δύο συστήματα είναι η ίδια.Το σύστημα αυτό είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, αξιόπιστο, ενώ λειτουργεί εξοικονομώντας σημαντικά ενέργεια σε ψύξη ή θέρμανση. Το σύστημα είναι ιδανικό τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σύνθεσή του διάφοροι τύποι κλιματιστικών (τοίχου, δαπέδου, οροφής, καναλάτα, κασέτες κλπ).

4
Ποια είναι η λειτουργία του inverter;

Το κλιματιστικό τεχνολογίας inverterεπιτρέπει την διατήρηση της ακριβούς θερμοκρασίας χωρίς διαρκείς μεταβολές.Η συσκευή μετατρέπει τη συχνότητα του ρεύματος (50Hz), ώστε το μοτέρ (συμπιεστής) να κάνει ομαλό έλεγχο της ταχύτητάς του και με αυτό τον τρόπο το ψυκτικό υγρό διανέμεται στο σύστημα σε ψύξη ή σε θέρμανση, εξοικονομώντας σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος.Κυριότερα πλεονεκτήματα:

 • Μειωμένη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τα συμβατικά κλιματιστικά
 • Σταθερή θερμοκρασία
 • Άμεση επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας
 • Αθόρυβη λειτουργία
5
Πως λειτουργεί ένα κλιματιστικό;
 • Ο σκοπός λειτουργίας μια κλιματιστικής συσκευής είναι να αφαιρέσει θερμότητα και υγρασία από τον αέρα ενός κλειστού χώρου.
 • Στην εσωτερική μονάδα, με τη βοήθεια του ανεμιστήρα, έχουμε βρασμό του ψυκτικού μέσου λόγω της απορροφημένης από τον αέρα θερμότητας.
 • Με τη βοήθεια του συμπιεστή, ο οποίος βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα, το ψυκτικό μέσο αυξάνει την πίεσή του και τη θερμοκρασία του.
 • Στη συνέχεια το ψυκτικό μέσο αποβάλλει θερμότητα προς το περιβάλλον (ατμοσφαιρικό αέρας) ώστε να σημειωθεί η θερμοκρασία και η πίεσή του και τέλος μέσω της εκτονωτικής διάταξης εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα για να συνεχίσει την αποβολή θερμότητας και υγρασίας από τον αέρα του κλειστού χώρου.