Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Η εγκατάσταση κλιματιστικού ποτέ δεν ήταν πιο απλή!

Η Βατής Τεχνική, χάρη στην εξειδικευμένη ομάδα μηχανολόγων, αναλαμβάνει την μελέτη και εγκατάσταση κλιματιστικού σε επαγγελματικούς ή οικιακούς χώρους. Η επιλογή εξοπλισμού γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου καθώς και με την πιο πρόσφατη τεχνολογία, για την μέγιστη απόδοση και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας!

Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Η εγκατάσταση κλιματιστικού ποτέ δεν ήταν πιο απλή!

Η Βατής Τεχνική, χάρη στην εξειδικευμένη ομάδα μηχανολόγων, αναλαμβάνει την μελέτη και εγκατάσταση κλιματιστικού σε επαγγελματικούς ή οικιακούς χώρους. Η επιλογή εξοπλισμού γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου καθώς και με την πιο πρόσφατη τεχνολογία, για την μέγιστη απόδοση και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας!

Τι εργασίες περιλαμβάνει η τοποθέτηση κλιματιστικού;

Η σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την λειτουργία του μηχανήματος. Μια μελετημένη τοποθέτηση κλιματιστικού, θα μειώσει σημαντικά το κόστος των λογαριασμών σας, αφού θα συμβάλει στην άριστη απόδοση του Air Condition άρα και στη μείωση της κατανάλωσής του.

Η μελέτη χώρου και τοποθέτηση κλιματιστικού περιλαμβάνει:

1. Επιλογή του κατάλληλου σημείου τοποθέτησης  

Η επιλογή του σωστού σημείου για την εγκατάσταση κλιματιστικού θα εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του air condition, καθώς και την ασφάλεια των συστημάτων του χώρου. Για την ορθή τοποθέτηση, πέρα από τη διάταξη του χώρου, λαμβάνονται υπόψιν και οι προδιαγραφές του κατασκευαστή σχετικά με τον χώρο που πρέπει να έχει η εσωτερική μονάδα γύρω της. 

2. Προσοχή στην τοποθέτηση της βάσης και των σωληνώσεων 

Κατά την τοποθέτηση της βάσης στήριξης του κλιματιστικού, ο τεχνικός θα προσέξει την πιθανή ύπαρξη καλωδίων και σωληνώσεων από τον τοίχο στον οποίο σκοπεύει να κάνει την εγκατάσταση. Για τη στήριξη, αλλά και την εγκατάσταση των σωλήνων του κλιματιστικού, είναι σημαντικό να αποφεύγονται τοίχοι από τους οποίους διέρχονται καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος βλάβης. 

3. Μόνωση σωλήνων κλιματιστικού 

Η σωστή μόνωση των σωλήνων που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα θα εξασφαλίσει την υψηλή απόδοση της συσκευής. Επίσης, υψηλής σημασίας είναι και η αφαίρεση του αέρα από τους σωλήνες. 

4. Προσοχή στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας 

Είναι σημαντικό, κατά την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τον προτεινόμενο χώρο που πρέπει να έχει η μονάδα γύρω της. Η μονάδα θα πρέπει να έχει αρκετό και ασφαλή χώρο γύρω της ώστε να αερίζεται και να συντηρείται. 

5. Έλεγχος στεγανότητας και λειτουργίας κλιματιστικού 

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση κλιματιστικού, ο τεχνικός θα ελέγξει αν το κλιματιστικό λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια. 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την εγκατάσταση κλιματιστικού;

Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία εγκατάστασης κλιματιστικού, πρέπει σε συνεργασία με τον αρμόδιο τεχνικό να λάβετε υπόψιν τις παρακάτω παραμέτρους:

https://vatis.gr/wp-content/uploads/2023/05/paragontas-1.png

Το μέγεθος και το ύψος του χώρου

https://vatis.gr/wp-content/uploads/2023/05/paragontas-2.png

Την ύπαρξη κουφωμάτων και μόνωσης του κτηρίου

https://vatis.gr/wp-content/uploads/2023/05/paragontas-3.png

Τον προσανατολισμό του χώρου σε σχέση με τον ήλιο

https://vatis.gr/wp-content/uploads/2023/05/paragontas-4.png

Τον όροφο στον οποίο βρίσκεστε

https://vatis.gr/wp-content/uploads/2023/05/paragontas-5.png

Την ύπαρξη επιπλέον ηλεκτρικών συσκευών στον χώρο

Η Βατής Τεχνική προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για τους επαγγελματικούς χώρους! Επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης της εταιρείας για να μας περιγράψετε την ανάγκη σας!

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση κλιματιστικού;

Η τιμή για την εγκατάσταση κλιματιστικού διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση και εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού, τη δυσκολία εγκατάστασης κ.α. Για να μάθετε πόσο κοστίζει η εγκατάσταση κλιματιστικού επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο ή συμπληρώνοντας την φόρμα ενδιαφέροντος.

Γιατί να επιλέξετε την Βατής Τεχνική για την τοποθέτηση κλιματιστικού;

Η Βατής Τεχνική με προϋπηρεσία 68 χρόνων στον χώρο του κλιματισμού, εξειδικεύεται στην απεγκαταστάση και εγκατάσταση κλιματιστικού, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του χώρου σας!

Εξειδικευμένο προσωπικό

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της Βατής Τεχνικής επισκέπτονται τον χώρο σας για να πραγματοποιήσουν μελέτη και να ολοκληρώσουν σωστά την εγκατάσταση κλιματιστικού.

Άμεση Προσωποποιημένη Εξυπηρέτηση

Το κέντρο διαχείρισης αιτημάτων μας, παρέχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά σας. Διατηρώντας το ιστορικό των πελατών μας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη σε προβλήματα ακόμη και τηλεφωνικά!

Πολυετής εμπειρία

Η μεγάλη εμπειρία μας στον χώρο του κλιματισμού μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε λύσεις για την εγκατάσταση κλιματιστικού παντός τύπου. Στην Βατής Τεχνική μπορείτε να βρείτε λύση για την εγκατάσταση κλιματιστικού κάθε τύπου, από απλές οικιακές μονάδες έως σύνθετες εγκαταστάσεις μεγάλων κτηρίων (Αντλίες Θερμότητας, Συστήματα VRF, Ψύκτες κλπ).

Εγγυημένο Αποτέλεσμα

Έχοντας ευχαριστημένους πελάτες σε ολόκληρη τη χώρα εγγυούμαστε για την ποιότητα των υπηρεσιών μας και το εγγυημένο αποτέλεσμα σε κάθε συντήρηση κλιματιστικού! Δείτε τα έργα μας!

Εξειδικευμένο προσωπικό

Η συντήρηση κλιματιστικού επαγγελματικής ή οικιακής χρήσης, από τους ειδικευμένους ψυκτικούς της Βατής Τεχνικής εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού σας.

Άμεση Προσωποποιημένη Εξυπηρέτηση

 Διατηρώντας το ιστορικό των πελατών μας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη σε προβλήματα ακόμη και τηλεφωνικά!

Πολυετής εμπειρία

Η μεγάλη εμπειρία μας στην συντήρηση κλιματιστικών, μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους. Στην Βατής Τεχνική καλύπτουμε όλο το εύρος εγκαταστάσεων, από μεγάλα κτίρια, γραφεία εταιρειών, εργοστάσια, καταστήματα έως μικρά γραφεία και μεμονωμένα μηχανήματα σε οικίες.

Εγγυημένο Αποτέλεσμα

Έχοντας ευχαριστημένους πελάτες σε ολόκληρη τη χώρα εγγυούμαστε για την ποιότητα των υπηρεσιών μας και το εγγυημένο αποτέλεσμα σε κάθε συντήρηση κλιματιστικού! Δείτε τα έργα μας!

Φόρμα επικοινωνίας

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας για συντήρηση κλιματιστικών συμπληρώνοντας τη φόρμα!

  Συμφωνώ με τουςόρους χρήσης

  Mας ρωτήσατε για την εγκατάσταση κλιματιστικού!

  1
  Σε ποια σημεία του χώρου μπορεί να γίνει η εγκατάσταση κλιματιστικού;

  Τα σημεία όπου θα γίνει η εγκaτάσταση air condition επιλέγονται κατόπιν μελέτης και πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.  

  Όσον αφορά την εσωτερική μονάδα πρέπει: 

  • Ο αέρας πρέπει να μη χτυπάει κατευθείαν στους χώρους που κάθονται ή εργάζονται άνθρωποι.  
  • Η εγκατάσταση να γίνει σε σημείο όπου ο αέρας θα κατευθύνεται προς το κέντρο του χώρου.  
  • Η τοποθέτηση του κλιματιστικού πρέπει να γίνει πάνω από κουφώματα, όχι απέναντι από αυτά, για να μην υπάρχουν ενεργειακές απώλειες. 
  • Η εγκατάσταση να γίνει μακριά από ηλεκτρικές συσκευές όπως η κουζίνα. 

   

  Όσον αφορά την εξωτερική μονάδα πρέπει: 

  • Το μηχάνημα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο με εύκολη πρόσβαση για τη συντήρησή του. 
  • Η απόσταση από την εσωτερική μονάδα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. 
  • Να τοποθετηθεί σε έστω και λίγο χαμηλότερο ύψος σε σχέση με την εσωτερική μονάδα. 
  • Η κατεύθυνση του εξερχόμενου αέρα να μην κατευθύνεται προς κοντινές κατοικίες. 
  2
  Πόσο δύσκολη είναι η εγκατάσταση κλιματιστικού;

  Η εγκατάσταση air condition αποτελεί μια εύκολη διαδικασία για έναν έμπειρο τεχνικό, ωστόσο υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν το τελικό κόστος. Οι παράμετροι που μπορεί να επηρεάσουν την ευκολία ή δυσκολία στην εγκατάσταση είναι οι εξής: 

  • Το είδος του τοίχου που πρέπει να τρυπηθεί, δηλαδή αν είναι κατασκευασμένος από πέτρα, τούβλο ή μπετόν 
  • Η απόσταση μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας 
  • Το ύψος τοποθέτησης της εξωτερικής μονάδας 
  • Η ύπαρξη εμποδίων από το σημείο που θα περάσουν οι σωληνώσεις (όπως ντουλάπια κλπ) 
  3
  Απαιτείται τεχνικός για την εγκατάσταση air condition;

  Για την ασφάλειά σας, αλλά και την ασφάλεια του κλιματιστικού σας, είναι σημαντικό να αναθέσετε την εγκατάσταση του συστήματός σας σε έναν πιστοποιημένο τεχνικό. Ο ειδικός θα πραγματοποιήσει την εργασία εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. 

  Αν ενδιαφέρεστε για εγκατάσταση κλιματιστικού, καλέστε μας και κλείστε το ραντεβού σας! 

  Δείτε όλες τις υπηρεσίες μας

  error: Content is protected!