ΚλιματισμόςΛύσεις ΘέρμανσηςΥγρασία στο σπίτι: Πώς να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά!

Τα πρώτα κρύα έκαναν την εμφάνισή τους και μαζί τους έφεραν και την υγρασία στο σπίτι. Η εμφάνιση υγρασίας είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο για πολλούς χώρους. Αιτία εμφάνισής της, είναι η διαφορά της θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, ο κρύος, φορτισμένος με υγρασία αέρας εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους και συμπυκνώνεται στις επιφάνειες, καθώς συγκρούεται με τον θερμότερο αέρα που υπάρχει εκεί.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω των χαμηλών γενικά θερμοκρασιών που επικρατούν, σε χώρους με αυξημένα επίπεδα της δημιουργείται η αίσθηση κρύου στο σώμα μας.  Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου γενικότερα είναι η πρόκληση προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι κρίσεις άσθματος, οι ρινίτιδες, οι αρθρίτιδες και οι ημικρανίες.

Πώς μπορούμε όμως να διατηρήσουμε την υγρασία σε επιθυμητά επίπεδα; Στο παρακάτω άρθρο θα αναλύσουμε αποτελεσματικούς τρόπους για την μειώσετε αποτελεσματικά την υγρασία στο σπίτι και να εξαλείψετε την πιθανότητα εμφάνισης της.

Μήπως ήρθε η ώρα να ελέγξετε τα υδραυλικά του χώρου σας;

Έχετε παρατηρήσει ότι υγρασία στο σπίτι έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό; Μήπως έχετε εντοπίσει σημάδια στον τοίχου από όπου περνούν σωληνώσεις; Τότε ίσως μια πιθανή διαρροή ή ένας χαλασμένος σωλήνας είναι η αιτία για τα σημάδια μούχλας που βρίσκετε στον τοίχο.

Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε άμεσα με τον υδραυλικό σας ώστε να επιλύσετε το πρόβλημα και να εμποδίσετε την επέκταση της υγρασίας σε ολόκληρο το σπίτι.

Fresh Air Everywhere!

Ο επαρκής αερισμός ενός χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για να εξαλείψετε την υγρασία στο σπίτι. Το άνοιγμα των παραθύρων επιτρέπει την κυκλοφορία φρέσκου αέρα ενώ αποτρέπει να την συσσώρευση υδρατμών που προκαλούν την υγρασία στον τοίχο. Ειδικότερα, σε χώρους όπως είναι η κουζίνα και το μπάνιο, όπου και παράγονται συνήθως υδρατμοί το άνοιγμα των παραθύρων είναι απαραίτητο.

Τέλος ο καθημερινός εξαερισμός του χώρου σας, όχι μόνο θα μειώσει τις πιθανότητες να βρείτε υγρασία στο σπίτι αλλά θα σας εξασφαλίσει ένα υγιεινό περιβάλλον για όλους τους παρευρισκόμενους.

Υγρασία στο ταβάνι; Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε την υγρομόνωση

Η υγρασία στο ταβάνι εμφανίζεται συνήθως σε ρετιρέ και κτίρια όπου οι τοίχοι δεν έχουν μονωθεί επαρκώς. Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας στους τοίχους ή στο ταβάνι σας, μην διστάσετε να αναβαθμίσετε την μόνωση του χώρους σας ή να επιλέξετε την αντικατάσταση του χρώματος με βαφές που εμποδίζουν να δημιουργηθεί υγρασία στο σπίτι.

Βρείτε τον αφυγραντήρα που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας!

Οι αφυγραντήρες τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι για την αντιμετώπιση της υγρασίας στο σπίτι. Η ευρεία γκάμα προϊόντων και χαρακτηριστικών, επιτρέπει στον καθένα να βρει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες αλλά και το budget του.

Εάν διαθέτετε ήδη αφυγραντήρα, τοποθετήστε τον στο δωμάτιο που υπάρχει έντονο πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε την υγρασία του έως και 55%! Έτσι στο σπίτι σας θα νιώθετε θαλπωρή σε συνδυασμό με τη θέρμανσή σας και θα απολαμβάνετε ένα ποιοτικό περιβάλλον.

Extra tip: Κατά τη λειτουργεία του αφυγραντήρα, διατηρήστε τα παράθυρα κλειστά ώστε να αποτρέψετε περαιτέρω την εισβολή υγρασίας από το εξωτερικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος.

Διατηρήστε την θερμοκρασία του χώρους σας σταθερή

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για την υγρασία στο σπίτι είναι η σταθερή θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου. Γνωρίζουμε πως αυτό το tip είναι αρκετά δύσκολο, ειδικότερα σε χώρους με κεντρική θέρμανση.

Αν ωστόσο διαθέτετε αυτόνομη θέρμανση ή αν έχετε επιλέξει να ζεσταθείτε με κάποιο θερμαντικό σώμα με ρεύμα , προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σταθερή μεταξύ 20- 21°C. Μπορείτε επιπλέον να προμηθευτείτε ένα υγρόμετρο, ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πότε η υγρασία καραδοκεί!

Τα φυτά είναι εσωτερικού χώρου θα αποτρέψουν την υγρασία στο σπίτι και θα ομορφύνουν τον χώρο σας

Και όμως, ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία από τον χώρο, μειώνοντας την πιθανότητα να σχηματιστεί υγρασία στον τοίχο. Τέτοια φυτά είναι ο κισσός, το σπαθίφυλλο, ο δυόσμος, οι ορχιδέες και άλλα πολλά. Αν λοιπόν θέλετε να φέρετε την υγρασία στο σπίτι σε ιδανικά επίπεδα και ταυτόχρονα αγαπάτε τα φυτά, επικοινωνήστε με έναν γεωπόνο ώστε να σας κατευθύνει στην επιλογή των κατάλληλων φυτών.

Επιπλέον Tips για την αποβάλλετε εντελώς την υγρασία στο σπίτι

  • Μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε τον απορροφητήρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος
  • Προτιμήστε να στεγνώνετε τα ρούχα σας σε εξωτερικό χώρο ή στο στεγνωτήριο και όχι μέσα στο σπίτι
  • Μετά το ντουζ απομακρύνετε από το λουτρό τους υδρατμούς ανοίγοντας το παράθυρο και απομακρύνοντας τις νωπές πετσέτες
  • Ασφαλίστε τις ρωγμές σε πόρτες και παράθυρα ώστε να αποτρέψετε να μπει υγρασία στο σπίτι

Η Βατής Τεχνικής είναι 55 χρόνια δίπλα σας με επαγγελματικές λύσεις στον κλιματισμό

Πλέον γνωρίζετε επαρκής τρόπους για να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε την υγρασία στο σπίτι και να εξασφαλίσετε ένα υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον.

Αν ωστόσο ακόμα αναζητάτε τον πιο οικονομικό τρόπο για την θέρμανση του χώρου σας αυτόν τον χειμώνα, η Βατής Τεχνική έχει και γι αυτό τη λύση. Με εμπειρία 55 χρόνων στον κλάδο του κλιματισμού και των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να επιλέξετε την καταλληλότερη λύση για τον χώρο σας, ώστε να μείνετε ευχαριστημένοι… και ζεστοί!

Ελάτε σήμερα σε επαφή με τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας και εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα από την θέρμανση του χώρου σας.

error: Content is protected!