ΚλιματισμόςΠώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο; Οδηγός για τις βασικές λειτουργίες του air condition

Το air condition είναι η αγαπημένη συσκευή όλων μας το καλοκαίρι, ενώ κάποιοι το προτιμούν και τον χειμώνα για τη θέρμανση του χώρου τους. Συνήθως την άνοιξη έρχεται η στιγμή που πρέπει να ρυθμίσετε το κλιματιστικό από το ζεστό στο κρύο, κάτι που ίσως σας φανεί δύσκολο αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις λειτουργίες και τα σύμβολα στο τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού. 

 

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 

 

Πώς να ρυθμίσω το air condition στο κρύο/ ζεστό;  

Η διαδικασία εναλλαγής ανάμεσα σε κρύο και ζεστό είναι πολύ απλή! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί που γράφει “MODE” και να επιλέξετε μία από τις εξής λειτουργίες: αυτόματη λειτουργία, θέρμανση, ψύξη ή αφύγρανση. Κάθε φορά που θα πατάτε το “MODE”, η λειτουργία θα αλλάζει διαδοχικά. 

Πώς θα καταλάβετε όμως ότι έχετε φτάσει στην ψύξη; Τότε θα εμφανιστεί στην οθόνη του κοντρόλ σας το σύμβολο της ψύξης με τη μορφή χιονονιφάδας ή η λέξη Cool. Από εκεί και πέρα μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία πατώντας τα κουμπιά + και – . Aκριβώς την ίδια διαδικασία ακολουθείτε και αν θέλετε να γυρίσετε τη λειτουργία του κλιματιστικού από κρύο σε ζεστό. Στη θέρμανση θα εμφανιστεί το σύμβολο του ήλιου ή η λέξη Heat 

Τip: Η ιδανική θερμοκρασία για το κλιματιστικό το καλοκαίρι είναι 26-28 °C, ενώ τον χειμώνα 20-24 °C. Ανακαλύψτε περισσότερα tips για εξοικονόμηση ενέργειας από τη λειτουργία του κλιματιστικού σας και απολαύστε το ιδανικό κλίμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος!  

Πίνακας επεξήγησης συμβόλων air condition

Περισσότερα σύμβολα λειτουργίας κλιματιστικού 

Λειτουργία αφύγρανσης/ Dry mode 

To καλοκαίρι, η αφύγρανση στο κλιματιστικό μπορεί να αφαιρέσει την περιττή υγρασία από τον εσωτερικό αέρα, προσφέροντας μια καλή λύση έναντι του σχηματισμού μούχλας και των αναπνευστικών προβλημάτων. Για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία αφύγρανσης, πρέπει η θερμοκρασία στο τηλεχειριστήριο να είναι χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του δωματίου. 

 

Αυτόματη λειτουργία/ Auto mode 

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε αναρωτηθεί τι είναι η λειτουργία auto στο κλιματιστικό! Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, το κλιματιστικό προσαρμόζει τη λειτουργία του ανάλογα με τις συνθήκες του εσωτερικού αέρα, δηλαδή τη θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας.  

 

Λειτουργία ύπνου/ Sleep mode 

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδανική για τη νύχτα, διότι εξοικονομεί ενέργεια αυξάνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο, το κλιματιστικό επιτυγχάνει να δημιουργήσει ένα άνετο περιβάλλον, στην κατάλληλη θερμοκρασία και επίπεδα υγρασίας για ανενόχλητο ύπνο. 

 

Λειτουργία Swing 

Πατώντας το κουμπί με την ένδειξη “SWING” έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε την κλίση των περσίδων του air condition. Πατώντας το κουμπί αλλάζετε διαδοχικά από συνεχή κίνηση των περσίδων σε σταθερή θέση. 

Tip: κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ρυθμίστε τις περσίδες ώστε να κοιτούν ψηλά, παράλληλα με το δάπεδο για να εξασφαλίσετε καλύτερη κατανομή του αέρα. 

 

Ρυθμίσεις ανεμιστήρα κλιματιστικού 

Μέσω του κουμπιού με την ένδειξη του ανεμιστήρα, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα του εσωτερικού ανεμιστήρα επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις σκάλες ταχύτητας (low, medium, high) ή το auto.  Στην αυτόματη ρύθμιση, η ταχύτητα του ανεμιστήρα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. 

 

Φτιάξτε το ιδανικό κλίμα με τη Βατής Τεχνική  

Στη Βατής Τεχνική αγαπάμε να δημιουργούμε την ιδανική ατμόσφαιρα για εσάς! Επιπλέον, τα προσφέρουμε συμβουλές για την φροντίδα των κλιματιστικών συσκευών σας , καθώς και έξυπνα tips για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη θέρμανση ή ψύξη του χώρου σας. 

Ανακαλύψτε στο blog μας τα πάντα για τα συστήματα HVAC, οδηγούς αγοράς και ολοκληρωμένα συστήματα για την εξασφάλιση ενός υγιεινού περιβάλλοντος σε κάθε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο! 

error: Content is protected!