ΚλιματισμόςΣυμβουλές για την αγορά κλιματιστικούΟδηγός αγοράς για φορητά κλιματιστικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε το κατάλληλο κλιματιστικό

Ποιος θα μπορούσε να πει ότι μπορεί πλέον να ζήσει χωρίς κλιματιστικό; Είτε πρόκειται για οικιακούς, είτε για επαγγελματικούς χώρους, τα κλιματιστικά έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς μας προσφέρουν τη άνεση που χρειαζόμαστε κάθε εποχή του χρόνου.

Όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία, τόσο εξελίσσεται και ο τομέας του κλιματισμού προσφέροντας συνεχώς προϊόντα με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση. Για μέγιστη ευελιξία έχουν κατασκευαστεί τα φορητά κλιματιστικά ειδικά για χώρους ή για περιπτώσεις όπου η εγκατάσταση ενός τυπικού κλιματιστικού είναι αδύνατη.

Αν αναζητάτε κι εσείς φορητό κλιματιστικό, ίσως σας ενδιαφέρει ο παρακάτω οδηγός αγοράς για φορητά κλιματιστικά. Θα μάθετε τα πάντα για τη λειτουργία των φορητών κλιματιστικών, καθώς και τα κύρια σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψιν κατά την επιλογή του κατάλληλου φορητού κλιματιστικού.

Πώς λειτουργούν τα φορητά κλιματιστικά;

Το βασικότερο ερώτημα: πώς λειτουργούν τα φορητά κλιματιστικά και τη διαφορά έχουν με τα επιτοίχια; Καταρχάς, τα φορητά κλιματιστικά δε χρειάζονται απαραιτήτως εξωτερική μονάδα, ούτε δοχείο αποστράγγισης νερού ώστε να προσφέρουν θέρμανση ή ψύξη.

Η λειτουργία τους έχει ως εξής: το κλιματιστικό εισάγει τον αέρα από το περιβάλλον του και τον ωθεί στο ψυκτικό στοιχείο. Εκεί ο αέρας ψύχεται και απελευθερώνεται στον χώρο. Κατόπιν, το ψυκτικό υγρό του στοιχείου ψύξης περνά στον συμπιεστή, αφού πρώτα έχει απορροφήσει τη θερμότητα του αέρα. Ο συμπιεστής μεταφέρει το ψυκτικό υγρό στο στοιχείο του συμπυκνωτή και η θερμότητα του αέρα αποβάλλεται από το ψυκτικό υγρό στο περιβάλλον, μέσω ενός σωλήνα που προσαρμόζεται σε κάποιο άνοιγμα του χώρου π.χ. παράθυρο.

Οδηγός αγοράς για φορητά κλιματιστικά: Ποιοι τύποι φορητών κλιματιστικών υπάρχουν;

Φορητό κλιματιστικό προσυγκροτημένου τύπου μονομπλόκ: Πρόκειται για την απλούστερη μορφή φορητού κλιματιστικού. Διαθέτει μόνο έναν σωλήνα απόρριψης ζεστού αέρα τον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε εύκολα και μόνοι σας σε κάποιο παράθυρο στον χώρο.

Φορητό κλιματιστικό προσυγκροτημένου τύπου διπλού σωλήνα: Είναι φορητό κλιματιστικό που διαθέτει δύο σωλήνες που τοποθετούνται εξωτερικά, ένας για εισαγωγή κι ένας για απόρριψη αέρα. Το φορητό κλιματιστικό διπλού σωλήνα αποδίδει περισσότερο από το μονομπλόκ, αλλά αποτελεί πιο ακριβή λύση.

Φορητό κλιματιστικό διαιρούμενου τύπου (split): Και κάπου εδώ τα φορητά κλιματιστικά αρχίζουν να θυμίζουν τα επιτοίχια κλιματιστικά, καθώς συνοδεύονται και από μία εξωτερική μονάδα. Σε σύγκριση με τα δύο παραπάνω είδη φορητών κλιματιστικών, θέλουν μικρότερο άνοιγμα για τους σωλήνες και προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση.

Φορητό κλιματιστικό χωρίς σωλήνα: Στην ουσία πρόκειται για ψύκτες. Τα φορητά κλιματιστικά χωρίς απόρριψη αέρα λειτουργούν μέσω ενός ανεμιστήρα που προωθεί τον αέρα σε ένα ψυκτικό στοιχείο με νερό ή πάγο, όπου και ψύχεται. Αυτός ο τύπος κλιματιστικού έχει τη χαμηλότερη απόδοση.

Φορητό κλιματιστικό και θόρυβος

Δυστυχώς αυτές οι δύο έννοιες πάνε μαζί. Το φορητό κλιματιστικό έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας κλιματιστικής μονάδας ενσωματωμένα σε μία συσκευή, οπότε ο θόρυβος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτος. H κλίμακα κυμαίνεται στα 50-60 db στις περισσότερες συσκευές, γι’ αυτό όταν θα μπείτε στη διαδικασία να αναζητήσετε το κατάλληλο φορητό κλιματιστικό, μην παραλείψετε να ελέγξετε τα db στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Τι μέγεθος έχει ο χώρος που θέλετε να ψύξετε;

Ένας σωστός οδηγός αγοράς για φορητά κλιματιστικά δε θα μπορούσε να μην αναφέρει την απόδοση του κλιματιστικού. Όσο μεγαλύτερος είναι ένας χώρος τόσο περισσότερα πρέπει να είναι τα BTU ώστε να κλιματιστεί αποτελεσματικά, αλλά και τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το μέγεθος της συσκευής.

Μην ξεχνάτε πως με την επιλογή των καταλλήλων BTU για τον χώρο σας θα εξασφαλίσετε και πιο οικονομικό κλιματισμό, με τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Extra λειτουργίες για μεγαλύτερη άνεση!

Σκοπός ενός φορητού κλιματιστικού δεν είναι απλώς να θερμαίνει ή να ψύχει τον χώρο σας, αλλά και να βελτιώνει την ποιότητα του αέρα. Τα κλιματιστικά πλέον διαθέτουν επιπλέον λειτουργίες όπως ο ιονισμός αέρα. Μπορείτε ακόμα να ρυθμίσετε τη λειτουργία του φορητού κλιματιστικού σας μέσω χρονοδιακόπτη ή στην περίπτωση που θέλετε να μετακινείτε συχνά το φορητά κλιματιστικό σας, να επιλέξετε μια συσκευή που είναι εύκολη στη μεταφορά (π.χ. να έχει ροδάκια).

Τι ιδιαίτερες ανάγκες έχει ο δικός σας χώρος; Υψηλή υγρασία, κακό εξαερισμό ή ξηρότητα; Λαμβάνοντας αυτά τα προβλήματα υπόψιν, μπορείτε να αναζητήσετε φορητά κλιματιστικά με συγκεκριμένες λειτουργίες που θα δημιουργήσουν το πλέον υγιεινό και άνετο περιβάλλον στον χώρο σας.

Οδηγός αγοράς για φορητά κλιματιστικά… και για κάθε σας ανάγκη από τη Βατής Τεχνική!

Στη Βατής Τεχνική ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες σας και προσφέρουμε απαντήσεις και λύσεις για κάθε ειδική ανάγκη που μπορεί να αντιμετωπίζετε στον επαγγελματικό ή οικιακό σας χώρο. Με την παροχή ολοκληρωμένων οδηγών αγοράς ή συμβουλών για τη συντήρηση των συσκευών σας, φροντίζουμε ώστε να έχετε ένα υγιεινό περιβάλλον και μια θερμικά άνετη ατμόσφαιρα χωρίς να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα!

error: Content is protected !!