Κατανάλωση ΚλιματιστικούΜύθοι και Αλήθειες για το ΚλιματιστικόΜύθοι και αλήθειες για το κλιματιστικό αυτοκινήτου τον χειμώνα!

Ετοιμοιμάζεστε για ένα χειμερινό roadtrip και θέλετε να εξασφαλίσετε ένα άνετο ταξίδι;

Σίγουρα ένα από τα θέματα που σας απασχολούν είναι το κρύο κατά την οδήγηση! Ωστόσο η τεχνολογία έχει προβλέψει εδώ και πολλά χρόνια αυτή σας την ανάγκη δημιουργώντας το κλιματιστικό αυτοκινήτου.

Το κλιματιστικό αυτοκινήτου τον χειμώνα είναι πλέον must, είτε πρόκειται για μικρές αποστάσεις εντός πόλεως, είτε για μακρινά ταξίδια. Το κρύο χωρίς κλιματιστικό μοιάζει δυσβάσταχτο κι αν και πολλοί το χρησιμοποιούν τακτικά, ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών αγνοεί κάποια βασικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού αυτοκινήτου.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τους πιο διαδεδομένους μύθους που αφορούν το κλιματιστικό αυτοκινήτου τον χειμώνα και πώς οι θεωρίες αυτές καταρρίπτονται.

Μύθος: Δεν είναι απαραίτητο το κλιματιστικό αυτοκινήτου τον χειμώνα

Αλήθεια: Το κλιματιστικό αυτοκινήτου είναι απαραίτητο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι! Πέρα από την άνεση που προσφέρει στο ταξίδι, συμβάλλει σημαντικά και στο ξεθάμπωμα των τζαμιών του αυτοκινήτου κατά τις κρύες μέρες. Ο αέρας του κλιματιστικού είναι ξηρός, με αποτέλεσμα να απορροφά περισσότερη υγρασία σε σχέση με τον αέρα του καλοριφέρ.

Μύθος: Το κλιματιστικό αυτοκινήτου τον χειμώνα είναι λιγότερο αποδοτικό από το καλοριφέρ

Αλήθεια: Για να είμαστε ακριβείς, η διαφορά στην απόδοση μεταξύ του απλού καλοριφέρ και του κλιματισμού είναι μικρή. Ωστόσο, η λειτουργία του κλιματισμού ελέγχει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Επιπλέον, ο αέρας του κλιματιστικού απορροφά πιο αποτελεσματικά την υγρασία που παράγεται στην καμπίνα είτε λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα- έξω είτε λόγω της αναπνοής. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζετε και το θάμπωμα στα παράθυρα και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Μύθος: Η μη τακτική χρήση δεν προκαλεί προβλήματα στο σύστημα κλιματισμού

Αλήθεια: Το κλιματιστικό αυτοκινήτου τον χειμώνα και το καλοκαίρι είναι απαραίτητο, τι συμβαίνει όμως τις υπόλοιπες εποχές;

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην απαιτούν πάντα τη χρήση κλιματισμού, ωστόσο θα πρέπει μία φορά κάθε δύο βδομάδες να ενεργοποιείτε για λίγη ώρα το σύστημα, ειδικά στα παλαιότερα μοντέλα, για λόγους μακροζωίας.

Η παρατεταμένη αχρησία οδηγεί στη συσσώρευση υγρασίας  στους αεραγωγούς και στη πιθανή διάβρωση των εξαρτημάτων του συστήματος κλιματισμού.

Μύθος: Το κλιματιστικό αυτοκινήτου δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα

Αλήθεια: Το κλιματιστικό αυτοκινήτου απαιτεί την ίδια φροντίδα με ένα οικιακό κλιματιστικό. Τα φίλτρα του κλιματιστικού συγκεντρώνουν σκόνη και ρύπους, οι οποίοι με την ανακύκλωση του αέρα διοχετεύονται και πάλι στην ατμόσφαιρα. Ειδικά πριν τον χειμώνα πρέπει να καθαρίσετε τα φίλτρα! Ένα βρώμικο κύκλωμα κλιματισμού, σε συνθήκες υγρασίας και χαμηλής θερμοκρασίας, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη επιβλαβών για την υγεία μικροβίων. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα παλαιότερα μοντέλα που δε διαθέτουν την τεχνολογία των σύγχρονων φίλτρων.

Μύθος: Το κλιματιστικό αυτοκινήτου τον χειμώνα καταναλώνει μεγάλο ποσοστό καυσίμου

Αλήθεια: Από τους πιο διαδεδομένους μύθους που εμποδίζει αρκετούς οδηγούς να θέτουν σε λειτουργία το κλιματιστικό αυτοκινήτου τον χειμώνα. Ανάλογα με το μοντέλο και τη χρήση, η κατανάλωση καυσίμου αλλάζει. Ενδεικτικά, η χρήση κλιματιστικού κατά την οδήγηση σας επιβαρύνει κατά 5-10%.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξοικονόμηση καυσίμου κατά τη χρήση κλιματιστικού, μπορείτε να μάθετε 6 tips ώστε να εξοικονομήσετε βενζίνη στις μετακινήσεις σας!

Λύσεις Κλιματισμού για κάθε ανάγκη από τη Βατής Τεχνική!

Λύσαμε κάθε απορία σχετικά με το πώς λειτουργεί ένα κλιματιστικό αυτοκινήτου τον χειμώνα αλλά μήπως ενδιαφέρεστε και για την μείωση της κατανάλωσης κλιματιστικού στον επαγγελματικό ή οικιακό σας χώρο; Μάθετε πώς μπορείτε εύκολα να εξοικονομήσετε ενέργεια και να μειώσετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 50%!

Στην Βατής Τεχνική είμαστε δίπλα σας σε κάθε ανάγκη. Εκτός από τη μελέτη και εφαρμογή λύσεων κλιματισμού, σας προσφέρουμε συμβουλές σχετικά με τη σωστή διαχείριση, συντήρηση, αλλά και αντιμετώπιση προβλημάτων των συσκευών σας!  Έτσι έχετε πάντα το κατάλληλο κλίμα στον χώρο σας.

error: Content is protected !!