Κλιματιστικό Ντουλάπα: μια λύση κλιματισμού που συναντούμε συνήθως σε επαγγελματικούς χώρους χάρη στην ψυκτική ισχύ που διαθέτει. Το συγκεκριμένο κλιματιστικό διαδόθηκε λόγω της ευκολίας εγκατάστασης του και της ικανότητας του να καλύπτει αποτελεσματικά μεγάλους χώρους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του κλιματιστικού ντουλάπα;

Ποια μειονεκτήματα κρύβει η χρήση του και τελικά είναι η κατάλληλη λύση για τον επαγγελματικό σας χώρο;

Μάθετε τα πάντα για το κλιματιστικά ντουλάπα διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο.

Πώς λειτουργεί ένα κλιματιστικό ντουλάπα;

Το κλιματιστικό ντουλάπα λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με αυτό των επιτοίχιων κλιματιστικών.

Η μόνη διαφορά του συγκεκριμένου τύπου κλιματιστικού με τις μονάδες διαιρούμενου τύπου είναι ότι όλες οι λειτουργίες βρίσκονται συγκεντρωμένες σε μία μονάδα.

Το κλιματιστικό ντουλάπα τοποθετείται στο δάπεδο και περιλαμβάνει έναν συμπιεστή, έναν συμπυκνωτή, έναν εξατμιστή και ένα ψυκτικό μέσο. Το ψυκτικό μέσο συμπιέζεται στον συμπιεστή όπου συμπυκνώνεται και υγροποιείται. Ταυτόχρονα, ο συμπυκνωτής απελευθερώνει θερμότητα από το ψυκτικό μέσο στον περιβάλλοντα αέρα.

Ο εξατμιστής απορροφά θερμότητα από τον εσωτερικό αέρα και τη μεταφέρει στο ψυκτικό μέσο, το οποίο στη συνέχεια κυκλοφορεί στον συμπυκνωτή.

Το κλιματιστικό ντουλάπα απορροφά θερμό αέρα από ένα άνοιγμα με γρίλιες που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής, ενώ προωθεί τον κρύο από διαφορετική έξοδο.

Τι πλεονεκτήματα έχει το κλιματιστικό ντουλάπα;

1. Αποδοτικότητα στον κλιματισμό

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου τύπου κλιματιστικού είναι η υψηλή ψυκτική ισχύς που μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά και γρήγορα μεγάλους και ψηλοτάβανους χώρους. Αυτό καθιστά το κλιματιστικό ντουλάπα ιδανικό για επαγγελματικούς χώρους με υψηλές απαιτήσεις σε ψύξη.

2. Ευελιξία στην εγκατάσταση

Το κλιματιστικό ντουλάπα είναι η ιδανική λύση σε χώρους όπου είναι αδύνατη η εγκατάσταση επιτοίχιου κλιματιστικού, καθώς δεν απαιτεί τη δημιουργία ανοιγμάτων ούτε έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις ως προς το σημείο τοποθέτησης (π.χ. να είναι κοντά σε παράθυρο).

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού δεν είναι μόνιμη και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται για τη λειτουργία του είναι παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

3. Extra ενσωματωμένες λειτουργίες

Όπως και τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά, έτσι και το κλιματιστικό ντουλάπα μπορεί να περιλαμβάνει λειτουργίες αφύγρανσης, ιονισμού αέρα και απομακρυσμένης διαχείρισης, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τη συσκευή ανά πάσα στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε κάθε στιγμή την ιδανική ατμόσφαιρα για τον χώρο σας.

Έχει μειονεκτήματα το κλιματιστικό ντουλάπα;

Αν και σε πρώτη φάση το κλιματιστικό ντουλάπα φαίνεται η καλύτερη δυνατή λύση για μεγάλους επαγγελματικούς χώρους, ωστόσο υπάρχουν μερικά key points που πρέπει να προσέξετε πριν προχωρήσετε στην επιλογή της συγκεκριμένης λύσης για τον χώρο σας.

1. Μέγεθος συσκευής

Το γεγονός ότι το κλιματιστικό ντουλάπα τοποθετείται στο δάπεδο, αυτομάτως μειώνει το διαθέσιμο προς χρήση χώρο. Επιπλέον, όλες οι λειτουργίες βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα μόνο μηχάνημα που βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο.

Αν ο χώρος σας δεν είναι αρκετά μεγάλος, το μέγεθος της συσκευής ίσως αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την επιλογή ενός τέτοιου τύπου κλιματιστικού.

Μπορείτε να ανακαλύψετε τις επιλογές σας σε επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού στον αντίστοιχο άρθρο μας!

2. Ενεργειακή κατανάλωση

Η υψηλή ισχύς δεν έρχεται χωρίς κόστος! Το συγκεκριμένο κλιματιστικό μπορεί να αποδειχτεί πιο κοστοβόρα επιλογή σε σχέση με άλλες λύσεις κλιματισμού, καθώς καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για τη λειτουργία του.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το λογαριασμό ρεύματος σας, οπότε πρέπει να ζυγίσετε αν αυτή η επένδυση αξίζει για τις ανάγκες του χώρου που θέλετε να καλύψετε.

3. Επίπεδα θορύβου

Στις διαιρούμενες μονάδες κλιματιστικών, ο περισσότερος θόρυβος προέρχεται από τη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας, η οποία λόγω της τοποθεσίας της συνήθως δε μας ενοχλεί.

Στο κλιματιστικό ντουλάπα ωστόσο, όπου όλες οι λειτουργίες είναι συγκεντρωμένες στην ίδια συσκευή, είναι πιθανόν να δημιουργηθεί επιπλέον ανεπιθύμητος θόρυβος.

Ευέλικτες λύσεις κλιματισμού για κάθε επαγγελματικό χώρο από τη Βατής Τεχνική

Στην Βατής Τεχνική εξειδικευόμαστε σε ολοκληρωμένες λύσεις κλιματισμού για επαγγελματικούς χώρους, εφαρμόζοντας μελέτες που ταιριάζουν απόλυτα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Πέρα από υπηρεσίες εγκατάστασης, προσφέρουμε υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής συστημάτων κλιματισμού, ώστε να εξασφαλίσετε το ιδανικό κλίμα για εσάς και τους εργαζομένους σας.

error: Content is protected!