Μελέτη και Εγκατάσταση ΚλιματιστικούΣυμβουλές για την αγορά κλιματιστικούΕίδη κλιματιστικών: Ποιό είναι το καταλληλότερο για τον χώρο σας;

Τα είδη των κλιματιστικών αποτελούν έναν ακόμη βασικό παράγοντα για αγορά και εγκατάσταση του κατάλληλου κλιματιστικού στον επαγγελματικό ή οικιακό σας χώρο. Διαχωρίζοντας τους τύπους των κλιματιστικών μπορούμε να ξεχωρίσουμε 3 βασικές κατηγορίες air condition, ανάλογα με την καταλληλότητά τους στον εκάστοτε χώρο: τα οικιακά κλιματιστικά, τα επαγγελματικά κλιματιστικά και μερικές εξειδικευμένες κατηγορίες.

Σε παλαιότερο άρθρο, επισημάναμε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος. Σε αυτό το άρθρο θα διαχωρίσουμε τα κλιματιστικά βάσει του είδους του καταλήγοντας στην καταλληλότητά τους στον εκάστοτε χώρο!

Είστε έτοιμοι;

Κλιματιστικά Τοίχου ή διαιρούμενες μονάδες δωματίου

Τα κλιματιστικά τοίχου αποτελούν ίσως τα πιο διαδεδομένα είδη κλιματιστικών. Οι διαιρούμενες μονάδες αποτελούνται από δύο μονάδες: μια εσωτερική που εγκαθίσταται σε έναν από τους τοίχους του χώρου και μια εξωτερική μονάδα που τοποθετείται σε κάποιον εξωτερικό τοίχο, στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Τα κλιματιστικά τοίχου χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακούς χώρους ή μικρούς επαγγελματικούς και θεωρούνται ιδιαίτερα αποδοτικά καθώς η τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδα γίνεται πάνω στον τοίχο και σε ύψος που βρίσκεται ο θερμός αέρας. Τα κλιματιστικά τοίχου είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία κλιματιστικών, τόσο για την υψηλή τους απόδοση όσο και για την ευρεία γκάμα τιμών και χαρακτηριστικών που εμφανίζουν.

Πολυδιαιρούμενα Κλιματιστικά ή Multi – split συστήματα κλιματισμού

Τα πολυδιαρούμενα κλιματιστικά λειτουργούν με τρόπο ανάλογο με αυτόν των κλιματιστικών τοίχου. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο είδη κλιματιστικών έγκειται στην δυνατότητα σύνδεσης περισσότερων από μια εσωτερικών μονάδων, με μόνο μια εξωτερική. Αν λοιπόν, αναζητάτε λύση κλιματισμού για δύο χώρους που επικοινωνούν εξωτερικά, με μπαλκόνι ή κήπο, τα multi – split κλιματιστικά είναι η καταλληλότερη επιλογή για εσάς. Με την αγορά ενός πολυδιαιρούμενου air condition μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αγοράς πολλών κλιματιστικών, αλλά και να εξοικονομήσετε εξωτερικό χώρο. Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε στα συγκεκριμένο τύπο κλιματιστικών είναι η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να έχει επαρκή ισχύ για να στηρίξει την ταυτόχρονη λειτουργία των εσωτερικών μονάδων. Ακόμα, η εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι τοποθετημένη σε τέτοιο σημείο ώστε το μήκος των σωληνώσεων να μην υπερβαίνει το προτεινόμενο μήκος των κατασκευαστών.

Γνωρίζετε τις Κλιματιστικές Κονσόλες Δαπέδου;

Οι Κλιματιστικές Κονσόλες Δαπέδου ανήκουν στα όχι τόσο διαδεδομένα είδη κλιματιστικών για οικιακή χρήση. Η τοποθέτησή τους, όπως φανερώνει και η ονομασία τους είναι επιδαπέδια και μοιάζουν με κονσόλα. Τα συγκεκριμένα είδη κλιματιστικών ταιριάζουν τόσο σε επαγγελματικούς όσο και σε οικιακούς χώρους. Οι κλιματιστικές κονσόλες δαπέδου χάρη στη μεγάλη κλίση των περσίδων και τις πολλαπλές εξόδους αέρα χαρίζουν ομοιόμορφη κατανομή αέρα. Άλλος ένας σημαντικός λόγος επιλογής τους είναι τα χαμηλά επίπεδα θορύβου κατά τη λειτουργεία τους.

Καναλάτα κλιματιστικά ή ο κρυφός κλιματισμός

Τα συγκεκριμένα είδη κλιματιστικών αποτελούν ιδανική λύση για τον κλιματισμό μεγάλων επαγγελματικών χώρων που διαθέτουν ψευδοροφή. Τα καναλάτα κλιματιστικά τοποθετούνται εξ’ ολοκλήρου στο ταβάνι του δωματίου. Ο αέρας διαχέεται στον κλιματιζόμενο χώρο μέσω εύκαμπτων σωληνώσεων οι οποίες καταλήγουν σε περσίδες, χαρίζοντας ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Αν επιλέξετε τον συγκεκριμένο τύπο κλιματισμού για τον επαγγελματικό σας χώρο, μην παραλείψετε να προσθέσετε στο budget σας το κόστος αγοράς των σωληνώσεων και των περσίδων που θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση.

Κλιματιστικά δαπέδου

Τα κλιματιστικά δαπέδου είναι μια εύκολη λύση για τον κλιματισμό χώρων στους οποίους δεν έχουμε τη δυνατότητα τοποθετήσουμε επιτοίχια κλιματιστικά. Αν ο χώρος σας είναι ενιαίος και ψηλοτάβανος, τότε το κλιματιστικό δαπέδου είναι η πλέον κατάλληλη λύση. Τραβώντας αέρα από το πάτωμα, όπου βρίσκεται ο ψυχρότερος αέρας, καθιστούν την απόδοσή του κατά τη θέρμανση ιδιαίτερα υψηλή για αυτούς τους χώρους. Χάρη στο μέγεθός τους μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε διαφορετικά σημεία ή ακόμα και κάτω από παράθυρα. Η συντήρησή τους είναι σχετικά απλή και παράγωγή θορύβου κατά τη λειτουργεία τους χαμηλή.

Κλιματιστικά τύπου κασέτας

Τα κλιματιστικά τύπου κασέτας όπως και τα καναλάτα κλιματιστικά απαιτούν την ύπαρξη ψευδοροφής για την εγκατάστασή τους. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο είδη κλιματιστικών, είναι πως τα κλιματιστικά τύπου κασέτας είναι εμφανή σε αντίθεση με τα καναλάτα κλιματιστικά που κρύβονται πλήρως. Αναφορικά με την απόδοσή τους, τα κλιματιστικά τύπου κασέτας προωθούν τον αέρα μέσα στον κλιματιζόμενο χώρο από διαφορετικές εξόδους. Βασικό πλεονέκτημα των κλιματιστικών τύπου κασέτας, είναι πως η συντήρησή τους είναι ιδιαίτερα πρακτική καθώς ο τεχνικός έχει άμεση πρόσβαση στο εσωτερικό τους μέρος.

Αναζητάτε μήπως μια ευέλικτη λύση κλιματισμού;

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, τα φορητά κλιματιστικά είναι μια ολοένα και πιο προσφιλής λύση κλιματισμού, καθώς δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς τους μέσα στον χώρο. Το πρακτικό τους μέγεθος καθώς και τα ροδάκια που διαθέτουν κάνουν την μετακίνησή τους ιδιαίτερα εύκολη, ενώ αποτελούν μια οικονομική λύση, αφού τόσο η αγορά τους, όσο και η κατανάλωσή τους είναι μικρή. Αξιοσημείωτο είναι πως τα συγκεκριμένα είδη κλιματιστικών δεν προσφέρονται σε μεγάλη ψυκτική ή θερμική απόδοση.

Κλιματιστικά Ντουλάπες

Αν αναζητάτε κλιματιστικό υψηλής ισχύος για την κάλυψη μεγάλου επαγγελματικού χώρου, το κλιματιστικό Τύπου «Ντουλάπας», είναι το κατάλληλο για εσάς. Ένα από τα θετικά στοιχεία των κλιματιστικών αυτών είναι πως είναι ενιαία, δεν χρειάζονται δηλαδή εγκατάσταση.

Αναζητάτε μήπως εξιδεικευμένες λύσεις;

Έχετε κάβα ή αναζητάτε κλιματιστικό για βιομηχανική εγκατάσταση; Στην εταιρεία μας έχετε τη δυνατότητα να βρείτε εξειδικευμένα κλιματιστικά για κάβες, λύσεις για βιομηχανικούς χώρους και μια ευρεία γκάμα από κλιματιστικά Toshiba και Carrier, για το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Επιλέξτε το κατάλληλο κλιματιστικό για τον επαγγελματικό ή οικιακό σας χώρο!

Τα διαφορετικά είδη κλιματιστικού μπορεί να κάνουν την επιλογή του κατάλληλου air condition ιδιαίτερα πολύπλοκη. Η Βατής Τεχνική, χάρη στην εξειδικευμένη ομάδα μηχανολόγων, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις κλιματισμού για επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους!

Πραγματοποιώντας εξειδικευμένη μελέτη στον χώρο σας, σας βοηθάμε στην επιλογή, την εγκατάσταση και τη συντήρηση του κλιματιστικού σας! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας επικοινωνήσετε την ανάγκη σας! Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς!

error: Content is protected !!