ΚλιματισμόςΜελέτη και Εγκατάσταση ΚλιματιστικούΕπαγγελματικές λύσεις κλιματισμού: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Πόσο αναγκαίος είναι ο κλιματισμός σε μία επιχείρηση;

Αν αναλογιστούμε την επίδραση του κλιματισμού στην ευημερία και την αποδοτικότητα των εργαζομένων, η απάντηση είναι: πολύ!

Ένας σωστά και αποδοτικά κλιματιζόμενος χώρος προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό, έναν ευχάριστο χώρο για τους επισκέπτες και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος για τη διατήρηση των προϊόντων.

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, δημιουργούνται νέες απαιτήσεις για αποδοτικές επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού με το χαμηλότερο δυνατό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και ενεργειακό κόστος.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι η διαφορά του οικιακού με τον επαγγελματικό κλιματισμό και ποιες λύσεις κλιματισμού μπορείτε να συμπεριλάβετε ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις οικιακές και τις επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού;

Τα σύγχρονα κλιματιστικά, είτε επαγγελματικά είτε οικιακά, διαθέτουν υψηλή ενεργειακή απόδοση και επιπρόσθετες λειτουργίες για τη δημιουργία της κατάλληλης υγιεινής ατμόσφαιρας (π.χ. ιονισμός αέρα).

Επιπλέον, το ψυκτικό υγρό των σύγχρονων κλιματιστικών είναι οικολογικό και επιβαρύνει πολύ λιγότερο το περιβάλλον, αφού δεν επιδρά αρνητικά στο στρώμα του όζοντος.

Ποια είναι ωστόσο η διαφορά ανάμεσα στις οικιακές και επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού;

Ένα οικιακό κλιματιστικό είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει σχετικά περιορισμένους σε μέγεθος χώρους και ίσως αρκεί για τις ανάγκες μιας μικρής επιχείρησης.Ωστόσο, τα επαγγελματικά κλιματιστικά προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την εγκατάσταση και την απόδοση, καθώς και περισσότερες επιλογές, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου σας.

Ποια είναι η κατάλληλη λύση για τον επαγγελματικό σας χώρο;

Έχετε μπει στη διαδικασία αναζήτησης για την πλέον κατάλληλη λύση κλιματισμού για τον χώρο σας;

Παρακάτω θα δούμε τις διαφορετικές επιλογές σε επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού που μπορούν να εφαρμοστούν από χώρους εστίασης μέχρι βιομηχανικούς χώρους.

Κλιματιστικά δαπέδου- οροφής

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι διαιρούμενες μονάδες κλιματισμού (split). Τα συγκεκριμένα κλιματιστικά αποτελούνται από μια εσωτερική μονάδα, που είναι τοποθετημένη είτε στην οροφή είτε στο δάπεδο, και μία εξωτερική.

Αυτές οι επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού ψύχουν ή θερμαίνουν ομοιόμορφα τον χώρο, ενώ συμβάλλουν και στην αισθητική του, χάρη στη διακριτική τους τοποθέτηση.

Ειδικά στην περίπτωση των επιδαπέδιων κλιματιστικών, συναντάμε διπλό όφελος. Αφενός καλύτερη κατανομή θερμότητας στη λειτουργία θέρμανσης και αφετέρου μεγαλύτερη άνεση για το ανθρώπινο δυναμικό στη λειτουργία ψύξης.

Κατά τη θέρμανση ενός χώρου, είναι γνωστό πως ο θερμός αέρας ανεβαίνει προς την οροφή, ενώ ο ψυχρός παραμένει χαμηλά, μέχρι να θερμανθεί και με τη σειρά του να προωθηθεί σε ψηλότερα στρώματα, δημιουργώντας έτσι ένα συνεχόμενο ρεύμα αέρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος θερμαίνεται πιο αποτελεσματικά. Ειδικά σε ψηλοτάβανους χώρους, ο επιδαπέδιος κλιματισμός είναι η ιδανική λύση. Όσον αφορά τη λειτουργία ψύξης, ο ψυχρός αέρας δεν ενοχλεί τους παριστάμενους, καθώς δεν πέφτει πάνω τους, αλλά προωθείται προς την οροφή, δημιουργώντας έτσι ένα πιο ευχάριστο κλίμα.

Κλιματιστικά τύπου κασέτας

Τα κλιματιστικά τύπου κασέτας  αποτελούν ιδανικές επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού για χαμηλοτάβανους χώρους. Οι εσωτερικές μονάδες προσαρμόζονται εύκολα σε ψευδοροφές και προσφέρουν ομοιόμορφο κλιματισμό σε χώρους με περιορισμένο ύψος. Οι προτάσεις με τέτοιου είδους κλιματιστικά αφορούν την εγκατάσταση πολλαπλών εξόδων για ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας. Επιπλέον, χάρη στην ενσωμάτωσή τους μέσα σε ψευδοροφές, αποτελούν και ιδανική λύση για την αισθητική του χώρου σας.

Όπως και στα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε συνδεσιμότητα με WiFi για εύκολη απομακρυσμένη διαχείριση. Έτσι θα επωφεληθείτε και από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, με επιπρόσθετες λειτουργίες για τη ρύθμιση ταχύτητας αέρα ή κατεύθυνσης των περσίδων, μπορείτε να δημιουργείτε ανάλογα με τις συνθήκες το ιδανικό κλίμα για εσάς.

Κλιματιστικά τύπου ντουλάπας

Τα κλιματιστικά τύπου ντουλάπας χαρακτηρίζονται από ευελιξία και ευκολία στην εγκατάσταση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο, ενώ εξοικονομούν και χώρο. Προσφέρουν μεγάλη ροή αέρα, καλύπτοντας αποτελεσματικά μεγάλους χώρους και αποτελούν μία από τις πιο εύχρηστες επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού.

Λύσεις κλιματισμού παντός χώρου από την Βατής Τεχνική

Στη Βατής Τεχνική εξειδικευόμαστε στις επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού, προσφέροντας ολοκληρωμένες μελέτες και λύσεις για κάθε επαγγελματικό χώρο. Με γνώμονα τις απαιτήσεις του χώρου σας και τις δικές σας ανάγκες, συνδυάζουμε τα κατάλληλα συστήματα κλιματισμού. Έτσι, πετύχουμε το ιδανικό κλίμα για εσάς με το μικρότερο δυνατό ενεργειακό κόστος!

Αν θέλετε να καλύψετε την ανάγκη σας για θέρμανση ή ψύξη για περιορισμένο χρονικό διάστημα, επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες ενοικίασης επαγγελματικού κλιματισμού.

error: Content is protected!